Wij geloven dat u op twee plaatsen echt helemaal ontspannen uzelf kunt zijn:

in uw huis en dat van ons.

Welkom in Ravière!    

Op weg naar het zuiden...

Als u op weg bent naar het zuiden raden wij u aan om bij ons even een dag of twee tot rust te komen, u heeft ten slotte vakantie!
Wedden dat u het volgende jaar wat langer blijft? Er is hier namelijk zoveel te doen. Door de gunstige ligging in het centrum van Frankrijk zijn vele bestemmingen eenvoudig te bereiken.

Omgeving

De streek

Ravière ligt in de Bourgogne, op de grens van de departementen Yonne en Nievre. De Bourgogne was vroeger een onderdeel van het machtige hertogdom Bourgondië. De uitdrukking Bourgondisch leven komt hier vast en zeker vandaan want het is een streek waar de mensen van lekker eten, drinken en plezier maken houden! Ook zijn er in de Bourgogne heel veel kloosters en abdijen te vinden; de abdij van Cluny was eens het machtigste klooster van Europa en de mooie abdij van Fontenay is een zeker een bezoek waard! In het glooiende en afwisselende landschap met uitgestrekte bossen en meren kun je heerlijk wandelen, paardrijden of fietsen. Of op zoek gaan naar (de oorsprong van) heerlijke wijnen.Op ongeveer 20 kilometer bij ons vandaan ligt een gebied met een groot meer waar kan worden gevist, gezwommen, gewaterfietst en gewandeld. Het meer ligt in een bosgebied met uitgezette wandelpaden en extra uitgezet wild, zodat het niet gek is als je eens een das of een hert tegenkomt. In datzelfde gebied wordt momenteel aan een echt middeleeuws kasteel gebouwd, met middeleeuwse werktuigen en mensen in middeleeuwse kleding (Guedelon).

Dan ligt de Loire op een steenworp afstand. Beroemd om de kastelen, maar op de rivier kun je kano varen of je op een vlot af laten zakken naar lager gelegen gebieden.Het gehuchtje (er staan maar een paar boerderijen) Ravière valt onder de gemeente Bouhy. Het dorpje Bouhy ligt een kwartiertje (een kilometer) lopen van Ravière. Bouhy ligt op een van de hoogste heuvels van de omgeving, op 355 meter boven zeeniveau. Vanuit Bouhy, maar ook vanuit onze tuin, heeft u een schitterend uitzicht over de omgeving. In Bouhy zijn de belangrijkste levensbehoeften te vinden; er is een bakker, een slager, een garage, een restaurant en een kroeg!